15 Mysterious Objects That Very Few Can Identify

Every now and then, cleaning up our basements and garages, we come across things that look just too strange to be real. And when it comes to their practical applications, all we can do is to guess what they were actually designed for.
The collection below consists of several mysterious items like that.

#1 What’s wrong with these crayons?

15 Mysterious Objects That Very Few Can Identify
SAINTnumberFIVE/reddit

The answer: nothing – it’s just a wax layer which appears as wax oxidizes with time

#2 Is this some kind of spying device behind our TV?

15 Mysterious Objects That Very Few Can Identify
rdef1984/reddit

The answer: no, it isn’t – it’s an infrared receiver

#3 ‘I found it on a beach.’

15 Mysterious Objects That Very Few Can Identify
severance8/reddit

The answer: it’s a bumper stop from a large vessel

#4 What is the function of this unusual chair?

15 Mysterious Objects That Very Few Can Identify
Boobagge/reddit

The answer: It’s a Jesper bench by IKEA. It’s for gamers.

#5 What is this device doing in my hotel bed?

15 Mysterious Objects That Very Few Can Identify
rrinconn/reddit

The answer: sleep well – it’s an alarm device for the deaf that goes vibrating in emergency.

#6 ‘I have never seen a sign like this before.’

15 Mysterious Objects That Very Few Can Identify
BeefTeaser/reddit

The answer: it informs firefighters about where the nearest standpipe is.

#7 What is this?

15 Mysterious Objects That Very Few Can Identify
khanzarate/reddit

The answer: it’s a kind of a fidget-spinner popular in some countries in 1980’s and 1990’s

#8 What’s wrong with this billiards table?

15 Mysterious Objects That Very Few Can Identify
MelonBaller124/reddit

The answer: This is a bumper pool table. This kind of billiards was popular in the West in 1970’s and 1980’s.

#9 Is it a spare part or something?

15 Mysterious Objects That Very Few Can Identify
Berd_Turglar/reddit

The answer: no, it isn’t; it is used for holding large bags/ sacks while they are being filled.

#10 What is this board for?

15 Mysterious Objects That Very Few Can Identify
Hypatia_Alexandria-/reddit

The answer: it’s a kind of Crokinole, a game that used to be popular in Anglo-Saxon countries

#11 What is this metal foot used for?

15 Mysterious Objects That Very Few Can Identify
HosAndBros/reddit

The answer: this is a part of the Daniell cell, which is a type of electrochemical cell that turns chemical energy into electricity. It was used to develop batteries and electrical telegraphy.

#12 Why is the mesh on the wall?

15 Mysterious Objects That Very Few Can Identify
bbbrianwilliams/reddit

The answer: it’s nothing but a kind of ladder for plants to climb.

#13 What is that thing on the roof? It looks nothing like a solar panel?

15 Mysterious Objects That Very Few Can Identify
captain_megawatts/reddit

The answer: in fact it is one. It’s just obsolete.

#14 Why would one need two lamps over the cooker?

15 Mysterious Objects That Very Few Can Identify
PM_me_veiny_arms/reddit

The answer: these are not lamps – they are automatic fire extinguishers

#15 What’s the function of this structure?

15 Mysterious Objects That Very Few Can Identify
Squirmble/reddit

The answer: it’s there to stop the flood water.

Which answer did you find the most surprising?

Categories Design